דף הבית >> טיפים בסריגה
 
 
 
כבר לקחת קורס לסריגה במסרגה אחת או למדת קרושה לבד? 
את יודעת איך לסרוג אבל חסר לך משהו?
 
משהו שיעמיק את הידע וההבנה 
מעבר לסריגת חצי עמוד או שרשרת עיניים?
 
זה המקום בשבילך!
כאן תמצאי טיפים בכל מיני נושאים מעולם הסריגה במסרגה אחת
 

 שלושה חוקי ברזל בסיסיים למתחילים

תאורה מתאימה

תמיד לסרוג בסביבה מוארת היטב כדי לא לגרום למאמץ מיותר על העיניים. אור יום הוא הנעים ביותר אבל אם סורגים בלילה, מנורת פינה עם אור לבן (כמו של בית מרקחת) תוכל לתת מענה טוב.

מתח הסריגה

מצאי את הדרך הקלה ביותר לאחוז את המסרגה באופן שבו כף היד אינה מפעילה כוח באחיזת המסרגה והחוט אינו מתוח יותר מידי. יש לסורגים מתחילים נטייה ללפף את החוט מספר פעמים מסביב לכמה אצבעות כדי לשמור על מתח החוט והפעולה הזו יכולה להקשות על הסריגה, למתוח את התפרים יותר מידי כך שאחר"כ קשה לסרוג לתוכם ומתיחה באופן הזה יכולה לגזול את ההנאה של סריגת הפריט וחבל.

ספירה של תפרים

חשוב מאוד לשמור על הספירה של התפרים בכל שורה או סיבוב  כדי לא לפספס ראשים או לסרוג יותר מידי תפרים לתוך ראש אחד. כאשר סורגים בסיבובים, מומלץ ואף רצוי מאוד להעזר בשארית של חוט (10 סמ חוט בערך) שתוכנס בתחילת כל סיבוב בין התפרים ותשמש כסמן לתחילה וסוף סיבוב

מה לעשות אם מסרגת העץ מפצלת את החוטים?
נוסף ב: 08.12.15 

מה לעשות אם הסיבוב הראשון נפרם?
נוסף ב: 05.08.15 

איך ליצור חיבור רוסי לחוטים
נוסף ב: 30.01.15 

איך לסרוג עם חוט רשת על פריט סרוג אחר כדי שיהיה סלסול בובתי 
נוסף ב: 09.07.13 

 

איך ללפף את הצמר כך שהחוט שסורגים איתו ימשך מהאמצע והכדור לא יתגלגל
נוסף ב: 17.12.12 

איך להכין פונפון בעזרת גליל נייר טואלט
נוסף ב: 07.10.12 

טיפ למתחילים - איך לשמור על המתח של החוט שסורגים איתו בעזרת טבעת
נוסף ב: 12.08.12 

אחד האתגרים של סורגים מתחילים הוא שמירת המתח של החוט איתו סורגים. חלק מסובבים את החוט כמה פעמים על האצבע המורה וחלק על הזרת, כל אחד מוצא את האחיזה שנוחה לו. אם שמירה על המתח של החוט עדיין מהווה עבורכם אתגר, נסו את הטיפ הזה! לתלמידה שלי זה עזר פלאות :)
איך לשמור על מתח החוט שסורגים איתו

איך להחליף חוט כשסורגים עם תפר האוהבים
נוסף ב: 02.08.12 

סרטון הדרכה קצר בו לומדים איך מחליפים חוט שנגמר עם חוט חדש במהלך סריגה עם תפר האוהבים.
את הזנבות של החוט הישן והחדש קושרים יחד ומסתירים בין התפרים.
 

איך להכין מסרגת מזלג
נוסף ב: 27.07.12 

סרטון הדרכה, איך להכין מסרגת מזלג לבד עם 2 גלילי נייר טואלט, 2 קסמי שיפודים ו2 אטבי כביסה והמשך הדגמה מלווה במוסיקה, איך לסרוג פרח.
 

איך להכין סמן צמר מאטב משרדי
נוסף ב: 31.07.12 

היום בבוקר כתבה לי אהובה פרץ שיש לה טיפ חדש לחלוק עם כולכם.   אהובה סורגת הרבה אבל יש דבר אחד שמאוד מציק לה וזה להזיז את חתיכת הצמר שמשמשת לה כסמן, מסיבוב לסיבוב....אז אהובה הביאה את הרעיון המקסים, אני הבאתי את החרוז והנה לכם טיפ ברוח עשה זאת בעצמך 
 

מהם המספרים שרשומים בסוגריים בדוגמאות?

נוסף ב: 25.06.12

בהוראות סריגה מקצועיות של פרטי לבוש, בד"כ מה שנראה בתמונה זו המידה הקטנה ביותר שסרגו כדי להדגים את הבגד.
כמובן שלא כולנו מידה S ולכן בסוגריים ירשמו לנו את שאר המידות וההקיפים הסופיים של הפריט בסנטימטרים ואינצ'ים.

בתמונת ההמחשה תוכלו לראות את המידה Small (קטן) מסומנת בצהוב. היקף החזה בס"מ או אינצ'ים שיתאים למידה הזו גם מסומן בצהוב.
וכך גם כל המידות מסודרות בהתאמה.

לפני שמתחילים לסרוג עם דוגמא שבה יש מספר מידות, מומלץ לבדוק את המידה שלך ולסמן אותה בעיגול לאורך כל הדוגמא כדי לא להתבלבל.

 איך להכין 2 מסרגות ממקלות שיפודים
נוסף ב: 08.07.12 

 טיפ לחסכון  ב 2 מסרגות. כל מה שצריך זה 2 מקלות עץ משקית של שיפודים, למרוח לק בצבע אהוב על הקיסם כדי שהצמר יחליק בלי להתפס עליו ותוך מספר דקות יש 2 מסרגות קלות משקל ובעלות בלתי מורגשת.
 

איך לשלוף את החוט מכדור הצמר 
נוסף ב: 19.07.12 

טיפ קצר שיחסוך לכם הרבה רדיפות אחרי כדור הצמר במהלך הסריגה.
 

איך לסרוג ספירלה עם גודל לולאות אחיד
נוסף ב: 01.07.12 

טיפ לסריגת תפר ספירלה עם לולאות אחידות בגודלן...וגם, כשמתרגלים לאחיזה של 2 המסרגות יחד, זה פשוט זורם יותר מהר.
 

איך לחבר ריבועי סבתא

נוסף ב: 28.05.12

בסרטון הזה לומדים 5 שיטות שונות ליצירת החיבור בין 2 ריבועי סבתא. חלק מהחיבורים משאירים גימור בולט כמסגרת  וחלק משאירים גימור חלק ונקי. הכל מתחיל ונגמר בטעם אישי.
 

ספירת שורות ותפרים בתפר תוניסאי פשוט

נוסף ב: 24.05.12

מכל סוגי התפרים, הכי נוח וקל לספור את השורות ואת מספר התפרים שיש בכל שורה בתפר התוניסאי הפשוט..צפו בסרטון וגלו באיזה קלות ניתן לעשות את זה. 
 

איך פורמים תפר תוניסאי פשוט (שיטת הבדיקה)

נוסף ב: 24.05.12

אחד ה"פחדים" בסריגה תוניסאית הוא הפרימה של הסריגה. לכן חשוב היה לי להראות כיצד ניתן לפרום בקלות והכי חשוב בבטחה את התפרים כאשר מגלים טעות. בשיטה הזו ניתן לבצע בדיקה של מספר התפרים בשורה.

איך פורמים תפר תוניסאי פשוט (השיטה הקצרה)

נוסף ב: 14.06.12

הפרימה בטיפ הזה היא מהירה יותר. כאשר לא רוצים לספור את התפרים בשורה אלא פשוט לפרום לסרוג מחדש, זו השיטה הקלה והמהירה. 

איך להחליף חוט שנגמר באמצע הסריגה עם צמר מודפס או צמר חכם

נוסף ב: 21.05.12

בטיפ הזה ניתן להעזר גם כדי ללמוד כיצד לבצע חילוף של חוט שנגמר באמצע הסריגה בלי ליצור קשרים וגם כדי ללמוד איך שומרים על זרימת הצבע של החוט כשסורגים עם חוט שמחליף צבע כמו צמר חכם או צמר מודפס.

איך להכין חוטי סריגה מבדים

נוסף ב: 17.05.2012

עם הטיפ הזה תוכלו לגלות באיזו קלות ניתן לקחת משהו ישן...(במקרה שלי זה היה שמיכה של הכלב) ולתת לו חיים חדשים כמה חיתוכים והנה שטיחון רביצה מחודש...אז תשארו ירוקים ותמחזרו :)
 

איך למצוא את מרכז הטבעת בקלות
נוסף ב: 16.05.2012

הנה דרך קלה שבעזרתה ניתן למצוא בקלות את מרכז הטבעת של עיני השרשרת. הטיפ הזה מצויין כשמדובר בשרשרת עיניים קטנה של 3 או 4 עיניים שכשאשר סוגרים אותה בעין שטוחה לטבעת, צריך להתחיל לגשש ולחפש את מרכז העיגול. הטיפ הזה יחסוך לסורגת מתחילה את  התסכול המיותר של סריגה לא נכונה ויפנה מקום לסריגה מהנה  ומוצלחת.
 

מה עושים כשרוצים הפסקה מהסריגה ולא רוצים שהסריגה תיפרם

פשוט מאוד! רק למשוך לולאה גבוה ולשחרר את המסרגה :)

סריגה לבליטה אחורית של עיני השרשרת

כדי שבסיס השורה הראשונה שסורגים תהיה אסטטית ותיראה מקצועית. מומלץ לסרוג לתוך הבליטה האחורית של  עין השרשרת. סריגה בטכניקה זו משאירה מראה נקי לתחתית השורה הראשונה שסרגנו. לחצו על סרטון ההדרכה משמאל כדי ללמוד בקלות איך עושים את זה.
 

הצמר חורק על המסרגה

צמרים מסויימים יוצרים רעש חריקה לא נעים  על המסרגה. ניתן לפתור את הבעיה ע"י שימוש בטלק או סבון מוצק.

סרגתי יותר מידי עיני  שרשרת וגיליתי את זה  כשסיימתי לסרוג את  השורה הראשונה. מה עושים

חלילה לא לפרום! חבל! פשוט תפתחו את הלולאה הראשונה (איפה שהתחלתם עין שרשרת ראשונה) עם המסרגה,  בעדינות כמובן בלי למשוך ותמשיכו לשחרר את הלולאות עד שלא ישארו תפרים מיותרים.
 

איך להכין חוט לסריגה  משקיות ניילון
נוסף ב:23.04.2012

ברוח הסריגה הירוקה, הנה דרך נפלאה לנצל את שקיות הניילון מהסופר למחזור.
 

איך משחילים חוט סריגה לתוך חור קטן של מחט תפירה דקה בעזרת נייר דבק

אם בא לכם לתפור חוט צמר על בד ולסרוג עליו אבל חור המחט דק מידי יחסית לעובי החוט. הנה שיטה קלה לפתרון הבעיה.

סרגתי מעט מידי עיניים

 איך אפשר להמשיך לסרוג בלי לפרום את כל  השורה הראשונה.

 

איך להעלות חוט צמר על מחט רקמה

מבלי לחשוש שהחוט ישתחרר. השיטה מאוד פשוטה. מצד אחד יוצרים את הלולאה    הראשונית ממש כמו בתחילת סריגה כשרוצים להעלות חוט על מסרגה ומצד שני משחילים את החוט למחט. אחרי השחלת המחט לראש המיועד, מעבירים את המחט דרך הלולאה ויוצרים קשר יציב.

 

איך יודעים מהו אורך החוט שצריך להשאיר לתפירה

בהרבה דוגמאות מבקשים מכם להשאיר חוט מספיק ארוך כדי לתפור חלק מסויים. אבל איך יודעים כמה חוט להשאיר? צפו בסרטון וגלו כמה החישוב פשוט.
 

איך יודעים בתפר תוניסאי פשוט, כמה לולאות נסגרו?

איך יודעים אם עברנו דרך לולאה אחת או שתיים או שלוש? זו שאלה שיכולה לעלות אם זו הפעם הראשונה שאתם סורגים בתפר התוניסאי הפשוט וכדי להקל עליכם צרפתי  סרטון הסברה פשוט וברור. בכל התפרים התוניסאים, הסגירה של הלולאות על המסרגה היא זהה אלא אם בדוגמא צויין אחרת ולכן הטיפ הזה תקף כמעט לכל התפרים התוניסאים. 
 

איך לדעת אם עכשיו סוגרים לולאות או מעלים לולאות בסריגה התוניסאית?

כאשר מניחים את הסריגה התוניסאית בצד לצורך הפסקה קלה, ונמצאים באמצע השורה, העלאת לולאות או סגירת  לולאות, מאוד קל להתבלבל כשרוצים לחזור לסרוג. הסרטון הקצרצר הזה ינחה אתכם איך להמנע מטעויות. כמובן שמומלץ בחום להניח את הסריגה רק אחרי שסיימתם לסרוג 2 חזרות כלומר, הלוך-העלאת לולאות וחזור-סגירת לולאות.
 

איך לזהות בין צד ימין וצד שמאל של הסריגה

עוד טיפ נפלא לדעת איך להבדיל בין צד ימין של הבד הסרוג לצד שמאל.
 
קורס סריגת ציורים
סדנה לשסריגת שטיח טריקו עגול בשורות ללא הרחבות
הדגמה לבדיקה הכי חשובה שכל סורגת קרושה חייבת לדעת
סדנה איך לסרוג את מרקם סולם יעקוב עם מסרגה אחת
סדנה איך לסרוג את שמיכת תפר החבלים
סדנה איך לסרוג נעלי תינוקות 0-7 חודשים
סדנה איך לסרוג שטיחי טריקו בלי הוראות סריגה

עדי ליניאל I עיצוב שיווקי ובניית אתרים